ΕΝΑΣ ΧΩΡΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗΣ ΑΠΟΨΕΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ
ΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΠΕ4 ΠΟΥ ΔΙΔΑΣΚΟΥΝ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ
ΜΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΧΡΗΣΤΟ ΓΚΟΤΖΑΡΙΔΗ

Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2009

ΦΥΣΙΚΗ Γ' ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

Σχετικά με τη διδακτική πρόταση που συζητήσαμε για τη διδασκαλία της Φυσικής της Γ' Γυμνασίου και την οποία έχετε αρχίσει οι περισσότεροι να εφαρμόζετε, θα ήθελα να σας προτρέψω να επικοινωνείτε μαζί μου για οδηγίες, διευκρινήσεις, δυσκολίες που συναντάτε, προτάσεις βελτίωσης κτλ.

Από τις μέχρι σήμερα επαφές μας θα ήθελα να κάνω μερικά σχόλια δημοσίως, όπως τα έχουμε συζητήσει και στις προσωπικές μας επικοινωνίες.

1) Κατ' αρχήν θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την ένθερμη αποδοχή της πρότασης.

2) Η "διαφορετική εικόνα" που (όπως δηλώνετε) παρουσιάζει το μάθημα και η τάξη με αυτό τον τρόπο παρουσίασης, δεν θα πρέπει να σας τρομάζει, αντίθετα θα πρέπει να σας κάνει περισσότερο ικανοποιημένους για την αποδοχή της προσπάθειάς σας από τους μαθητές σας.

3) Πολλοί συνάδελφοι αναρωτιούνται αν θα πρέπει να παρεμβάλουν στη διδασκαλία και τα κομμάτια της θεωρίας που δεν είναι αναγκαία για να ........ανακαλύψουμε γιατί φέγγει το λαμπάκι. Η απάντηση είναι κατηγορηματικά όχι. Μαθαίνουμε μόνο ό,τι μας χρειάζεται για να μελετήσουμε το λαμπάκι, τα υπόλοιπα θα τα κάνουμε εμβόλιμα μετά από τη λήξη της διδακτικής παρέμβασης.

4) Αναφέρετε ότι παρουσιάζονται προβλήματα με τον αναγκαίο εξοπλισμό για την πραγματοποίηση των πειραματικών προσεγγίσεων. Τα ΕΚΦΕ είναι στη διάθεσή σας για να σας εξυπηρετήσουν.


5) Τέλος θα σας προτρέψω για μία ακόμη φορά να μπαίνετε και να αναφέρετε τα σχόλιά σας μέσα στο blog ώστε να μπορούν όλοι οι συνάδελφοι να γίνονται κοινωνοί των εμπειριών σας.

αναγνωστες

 

Copyright © 2009 by ΔΙΔΑΣΚΟΥΜΕ Φ.E. ΣTA ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ

Template by Blogger Templates | Powered by Blogger