ΕΝΑΣ ΧΩΡΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗΣ ΑΠΟΨΕΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ
ΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΠΕ4 ΠΟΥ ΔΙΔΑΣΚΟΥΝ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ
ΜΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΧΡΗΣΤΟ ΓΚΟΤΖΑΡΙΔΗ

Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2009

Πρώτη επικοινωνία με τους συναδέλφους

Αγαπητοί συνάδελφοι σας εύχομαι καλή και δημιουργική σχολική χρονιά.

Ξεκινώντας την επικοινωνία μας θα ήθελα να επισημάνω το γεγονός που μου αναφέρθηκε αρκετές φορές κατά τη διάρκεια της προηγούμενης σχολική χρονιάς, ότι δηλαδή δεν φτάνει η αλληλογραφία σε όλα τα σχολεία. Πέρα από τις προσπάθειες που κάνω μέσω των δ/νσεων και των δ/των των σχολείων ώστε να φτάνουν τα έγγραφα στους εκπαιδευτικούς, θα ήθελα να σας ανακοινώσω ότι από εφέτος έχουμε και έναν επιπλέον τρόπο επικοινωνίας. Έχω δημιουργήσει ένα blog που θα το βρείτε στην ηλεκτρονική δ/νση:
http://sciences-thrace.blogspot.com
στο χώρο αυτό θα βρίσκονται αναρτημένα όσα έγγραφα κοινοποιούνται από εμένα στα σχολεία και επιπλέον θα έχετε την δυνατότητα να διατυπώνετε την άποψή σας και τα σχόλιά σας σχετικά με τις προτάσεις μου. Σας καλώ λοιπόν να γραφείτε στο blog ώστε να δημιουργηθεί ένας πυρήνας ανάδειξης προβληματισμού και λύσεων σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε κατά τη διδακτική διαδικασία.


Ένα δεύτερο θέμα που θα ήθελα να επισημάνω στη πρώτη φετινή μας επικοινωνία είναι το θέμα των οδηγιών που έχω στείλει (μετά από συζητήσεις μεταξύ μας) σχετικά με τη διδασκαλία μαθημάτων των ειδικοτήτων ΠΕ4. Οι οδηγίες αυτές θα πρέπει να βρίσκονται στα σχολεία και στη διάθεση των συναδέλφων. Συνοπτικά σας αναφέρω τα μαθήματα που αφορούσαν αυτές οι οδηγίες: Φυσική Β’ Γυμνασίου, Φυσική Γ’ Γυμνασίου, Χημεία Α’ Λυκείου, Φυσική Β’ Λυκείου γενικής παιδείας, Φυσική Β΄ Λυκείου ΕΠΑΛ.

Τέλος θα ήθελα να σας αναφέρω σε συντομία τις προτάσεις μου σχετικά με τη διδασκαλία της Φυσικής Β΄ και Γ’ Γυμνασίου κατά την τρέχουσα σχολική χρονιά.
Σε μερικές μέρες θα έχετε αναλυτικές οδηγίες, ως πρώτη προσέγγιση σας αναφέρω ότι θα αρχίσουμε τη Φυσική Β΄ Γυμνασίου από το κεφάλαιο της Θερμότητας ενώ θα προσεγγίσουμε τη Φυσική Γ’ Γυμνασίου με ένα διαφορετικό (θεματικό) τρόπο.

αναγνωστες

 

Copyright © 2009 by ΔΙΔΑΣΚΟΥΜΕ Φ.E. ΣTA ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ

Template by Blogger Templates | Powered by Blogger