ΕΝΑΣ ΧΩΡΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗΣ ΑΠΟΨΕΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ
ΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΠΕ4 ΠΟΥ ΔΙΔΑΣΚΟΥΝ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ
ΜΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΧΡΗΣΤΟ ΓΚΟΤΖΑΡΙΔΗ

Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ "F1 ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ"

Εδώ και αρκετά χρόνια διεξάγεται σε πολλές χώρες του κόσμου (Αγγλία, Ιρλανδία, Ισπανία, Γαλλία, Γερμανία, Αυστραλία, Μαλαισία, κ.ά.)  το εκπαιδευτικό πρόγραμμα F1 στα Σχολεία”.
Σκοπός του προγράμματος είναι να οδηγήσει τους μαθητές στην εμπειρική – βιωματική απόκτηση βασικών γνώσεων πάνω σε θέματα Επιστήμης, Τεχνολογίας, Μηχανικής και Μαθηματικών χρησιμοποιώντας ένα ελκυστικό εκπαιδευτικό περιβάλλον δια μέσου ενός τόσο ενδιαφέροντος θέματος όπως είναι τα αγωνιστικά αυτοκίνητα της "Φόρμουλα 1".

Στη χώρα μας φέτος για πρώτη χρονιά επιχειρείται να οργανωθούν ομάδες στα πλαίσια αυτού του εκπαιδευτικού προγράμματος. Οι ομάδες θα μπορούσε να αναλάβουν το έργο τους στα πλαίσια των θεσμοθετημένων "συνθετικών εργασιών- project" της Α΄ Λυκείου. Το τελικό παραδοτέο της εργασίας θα συμμετάσχει σε πανελλήνιο διαγωνισμό με έπαθλα από τον "πραγματικό χώρο της  F1" .
Ως υποστήριξη από τους διοργανωτές της προσπάθειας χορηγείται δωρεάν το πολύ αξιόλογο υλικό που θα χρειαστεί για να κατασκευάσουν οι μαθητές το αγωνιστικό τους αυτοκίνητο (διαβάστε σχετικά στο έγγραφο που ακολουθεί). Επίσης θα καλυφθούν τα έξοδα μετακίνησης τους για τη συμμετοχή στους τελικούς που θα πραγματοποιηθούν τον Ιούνιο στην Αθήνα.

αναγνωστες

 

Copyright © 2009 by ΔΙΔΑΣΚΟΥΜΕ Φ.E. ΣTA ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ

Template by Blogger Templates | Powered by Blogger