ΕΝΑΣ ΧΩΡΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗΣ ΑΠΟΨΕΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ
ΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΠΕ4 ΠΟΥ ΔΙΔΑΣΚΟΥΝ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ
ΜΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΧΡΗΣΤΟ ΓΚΟΤΖΑΡΙΔΗ

Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2010

Body Browser από την Google

 H Google παρουσίασε μια νέα εκπαιδευτική εφαρμογή με ονομασία Body Browser, με την οποία δίνεται η δυνατότητα για την "εξερεύνηση" του ανθρώπινου σώματος. Στο Body Browser μπορεί να κάνει κάποιος zoom και να ψάξει για όλους τους μυς, τους αδένες, τα κόκαλα και τα όργανα του ανθρώπινου σώματος.
 Όμως θα πρέπει να προσεχθούν τα εξής : ο Google Body Browser τρέχει σε WebGL το οποίο δεν υποστηρίζεται σε πολλούς browsers ακόμα. Προς το παρών θα πρέπει να χρησιμοποιήται ο Chrome 9 Beta, Chrome 9 Dev Channel, Chrome Canary Build ή Firefox 4 Beta. 
Το πιο ενδιαφέρον μέρος όμως της εφαρμογής, είναι το εργαλείο όπου αλλάζονται επίπεδα. Από εκεί μπορεί να επιλεγει όποιο επίπεδο του ανθρώπινου σώματος θέλετε να εξερευνήσετε, ξεκινώντας από το δέρμα και προχωρώντας στους μυς, κόκαλα και όργανα καταλήγει στο νευρικό σύστημα. Επίσης, μπορείτε να κάνετε zoom σε οποιοδήποτε μέρος του σώματος και να δείτε την ονομασία του.
Εικόνα από την σελίδα εισόδου
Ακόμη μπορεί από το πεδίο αναζήτησης να αναζητηθεί οποιοδήποτε μέρος του ανθρώπινου σώματος. Και όπως στις κλασικές αναζητήσεις της Google, έτσι και εδώ υπάρχει αυτόματη συμπλήρωση των λέξεων που λείπουν.
Μέσω της τρισδιάστατης απεικόνισης του εγκεφάλου, των βασικών οργάνων, των αρτηριών  και όλων των σημείων του ανθρώπινου σώματος ο εκπαιδευτικός και οι μαθητές θα έχουν τη δυνατότητα να... κάνουν on-line μαθήματα ανατομίας. Είναι μία ακόμη εφαρμογή της Google μετά από το Google Earth που μπορεί να αποτελέσει άριστο διδακτικό εργαλείο.



αναγνωστες

 

Copyright © 2009 by ΔΙΔΑΣΚΟΥΜΕ Φ.E. ΣTA ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ

Template by Blogger Templates | Powered by Blogger