ΕΝΑΣ ΧΩΡΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗΣ ΑΠΟΨΕΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ
ΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΠΕ4 ΠΟΥ ΔΙΔΑΣΚΟΥΝ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ
ΜΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΧΡΗΣΤΟ ΓΚΟΤΖΑΡΙΔΗ

Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2009

ΦΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΗΣ ΟΔΗΓΗΣΗ

Διδάσκοντας θέματα από τη κίνηση στη Β' Γυμνασίου και την Α' Λυκείου, έχουμε την ευκαιρία να συζητήσουμε για θέματα που αφορούν την κίνηση με αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες, τις ταχύτητες που σκοτώνουν, την ασφαλή οδήγηση, το χρόνο αντίδρασης ενός μέσου οδηγού, τί σημαίνει τρέχω με 200Km/h κτλ. Θα ήταν σκόπιμο ο κάθε εκπαιδευτικός να αφιερώσει τουλάχιστον μία διδακτική ώρα και να μελετήσει αυτά τα θέματα.
Το μάθημα αυτό ίσως να αποτελεί και το πιο ουσιαστικό κομμάτι του κεφαλαίου της κίνησης αφού μπορεί να γίνει αιτία να σωθούν ανθρώπινες ζωές, ή αλλάξουν προς το καλύτερο κάποιες οδηγικές συνήθειες των νεαρών (εν δυνάμει) οδηγών.
Εδώ θα βρείτε μία εξαιρετική παρουσίαση που θα ήταν σκόπιμο να την παρακολουθήσουν και να την συζητήσουν όλοι οι μαθητές.
Επίσης εδώ θα βρείτε μία δεύτερη ενδιαφέρουσα παρουσίαση σχετικά με τους χρόνους αντίδρασης των ανθρώπων σε διάφορα ερεθίσματα.
Οι δύο αυτές παρουσιάσεις θα μπορούσε να αποτελέσουν υλικό για προγράμματα κυκλοφοριακής αγωγής συνδεδεμένα με θέματα Φυσικής, με άλλα λόγια θα μπορούσε να ενταχθούν σε διαθεματικές δραστηριότητες

αναγνωστες

 

Copyright © 2009 by ΔΙΔΑΣΚΟΥΜΕ Φ.E. ΣTA ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ

Template by Blogger Templates | Powered by Blogger